Tvingas Parnevik sälja lyxhuset?

Nu kan det vara slut på flashiga TV-bilder från det exklusiva huset i Florida som vi har lärt känna via TV-serien. 

Jesper Parnevik och hustrun Mia lagt ut familjens hus i Jupiter till försäljning.

Samtidigt vilar Jesper ut efter en kollaps.

 

Huset om 1 300 kvadratmeter plus ytterligare 500 i biutrymmen annonseras ut och begärt pris är  100 miljoner kronor. ”Casa Mia” har varit familjens bostad och deras hem i åtskiliga år och alla barn ( Peg, Penny, Phoenix och Philippa) är uppvuxna där. Nu har alla barn lämnat det fasionabla huset och det är vad som har utlöst tankarna på förändring.

– Det blir tyst. Det är ett ganska stort hus och för två personer så ekar det lite väl mycket. Jag och Mia har pratat om det ett tag och nu känns det rätt. Men det är klart att det känns sorgligt också. Vemodigt. I början tänkte jag: ”Ska vi verkligen göra det här?”, säger Jesper till Expressen.

Paret har blivit påmint om att livet är föränderligt.  De har fått sitt första barnbarn, men framförallt, två vänners plötsliga död skakade om tillvaron. Dessutom drabbades Jesper själv nyligen. Han kollapsade efter en utmattningschock, enligt vad läkarna befarar. 

Det här skedde under en period då Jesper pressade sig själv till det yttersta. På några få dagar flög han Florida-Kalifornien-Florida-Calgary-Florida-Stockholm-Göteborg-Stockholm.

Idag medger han:

– Man vill ju inte inse att man inte är den där superhjälten som man tror att man är.

Efter de där hektiska resdagarna och därtill lite sömn, collegebesök och tävlande på seniortouren kom kroppens reaktion. Jesper befann sig hemma i Sverige på en släktträff när han kollapsade plötsligt och fördes med ambulans till Danderyds sjukhus.

 – Läkarna säger att det med all sannolikhet var stressrelaterat. Jag är väldigt lyckligt lottad att det inte var en riktig stroke jag fick utan en rejäl utmattningschock, säger Jesper till Expressen.  

Nu har det några dagar mår han bättre, väl tillbaka i Florida.Han har  tackat nej till förfrågningar och prioriterar vila.

– Kanske var det så att man inte hann bearbeta allt som har hänt. Det var fullt upp med annat. Man skjuter fram sina känslor och till slut sitter man där med en enorm hög med känslor.

Han är lycklig över att han undkom så pass lindrigt.

Nu går tankarna i mångt och mycket till alla fantastiska minnen från huset och vad en flytt innebär. De första visningarna är avklarade, men ändå finns det ett tvivel, Är det verkligen rätt att lämna det fantastiska huset?

– Vi har inte ens funderat på var vi vill bo. Vi älskar att vara i Sverige och vi har ett radhus där sen 25 år tillbaka. Det är nästan så att det är mer heligt med huset i Sverige än det i Florida.  

– Det tycker jag är jätteroligt. Att ungarna, fast de har vuxit upp i Florida, är så himla svenska. Man var lite orolig för det när vi flyttade till USA, att barnen skulle tappa sina rötter. Men jag tror att de känner sig mer svenska än amerikanska och det tycker jag känns väldigt skönt.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

I söndags slutade EM i handboll – utan större svenska framgångar på planen.  

Kanske en liten tröst kan vara att landslaget uppmärksammas av Fredagsfys Sverige som hissar laget för sin fruktkampanj inför och under EM.

Hon tilldelades Bragdguldet– och så tyckte svenska folket att hon var värd Jerringpriset . Och som inte det var nog blev hon även Årets kvinnliga idrottare

Tove Alexandersson – Orienteringsdrottningen blev även Idrottsgalans drottning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.